lørdag 22. august 2009

Miljøvalg 2009


Etter en liten pause fra bloggingen i sommerferien er vi nå i gang igjen.

Det er snart valg, og nå har alle over 18 muligheten til å stemme på et parti som vil kjempe for deres hjertesaker. Det ser ut til å bli en del fokus på miljø i valgkampen, med enkelte mer framtredende enn andre. De fleste partiene har meninger om miljøsaker, men hvem er egentlig best på klima?

Det kan være vanskelig å navigere, men finnes det nødhjelp på nettet. Et tips kan være å teste noen politisk objektive sider (så langt det er mulig), som sammenlikner og informerer uten at det blir ren politisk reklame.

Her er noen sider dere kan sjekke ut:

Natur og ungdom har en oversiktlig side med sammenlikning av partipolitikk og miljøspørsmål.

Denne siden viser hvordan de største partiene (Miljøpartiet De Grønne er derfor ikke med) har scoret i en gjennomgang av deres klimapolitikk.

NRK har en fin side med diverse tester, sammenlikninger, saker og info som er vel verdt å sjekke ut. Her får man også god oversikt over resten av politikken til partiene, ikke bare klimasakene.

Her er den offisielle siden 'Valgportalen' med praktisk info mm.

Det er bare å lese litt og skaffe seg oversikt, så blir det forhåpentligvis et grønt valg den 14. september!Til slutt er det vel bare å ønske lykke til med valget. Finn det partiet dere er mest enige med, stem, og (klisjé, men sant) vær med på å stake ut kursen framover!