onsdag 16. juni 2010

Bevar regnskogen på 1-2-3!Dette bildet tok jeg i et regnskogmuseum i California. Jeg synes det viser hvor vakkert det er! Fugl, trær og planter i skjønn forening. Det er flere måter å hjelpe til i kampen for å ta vare på regnskogene som er igjen. Blir alle med kan mye gjøres!

1) Støtt Regnskogfondet her.
2) Unngå produkter som inneholder palmeolje
3) Kjøp regnskogfrie treprodukter

Regnskogfondet er en seriøs og pålitelig organisasjon som leder en rekke prosjekter over hele verden i samarbeid med lokalbefolkningen. Ved å donere penger dit vet man at de brukes til noe nyttig og konkret!

Vi bør unngå palmeolje fordi dette dyrkes på plantasjer i tropiske områder, som oftest på plasser hvor det tidligere vokste regnskog. Når man hugger ned eller brenner den opprinnelige regnskogen for å dyrke palmeolje, vil det være effektivt å vise motstand mot prosessen ved å la være å kjøpe slike produkter. Palmeolje brukes ofte i enkelte typer nøtter, sjokolade, snacks og ferdigfabrikert fastfood. Svært ofte betyr "vegetabilsk olje" egentlig palmeolje, som er negativt for helsen i tillegg til miljøet. Hvorfor kan du lese her.

Bruk av regnskogtømmer i treprodukter er en mer konkret og lett forståelig forklaring på avskoging. Vær oppmerksom ved kjøp av hagemøbler, kjøkkeninnredning, parkettgulv, byggevarer eller fritidsbåter. Her er det muligheter for å trå feil, selv om man ikke er klar over det. En kjapp bakgrunnssjekk gjør mye! De mest kjente typene med regnskogtre er akasie, mahogni, teak, rosewood, eukalyptus og hardtre. Fullstendig liste og mer info finner du her.