mandag 7. juni 2010

California: museumsbesøk


Nå har vi vært i California i to dager! Studieturen var som tidligere nevnt premie for en klimakonkurranse som ble arrangert i høst. På grunn av dårlig internettforbindelse går ting litt tregt, men det kommer etter hvert!

I går navigerte vi oss litt rundt i byen og besøkte museet California Academy of Sciences. Det var helt genialt! Et nydelig museum med bredt sammensatte utstilinger og en pedagogisk fremtoning. Det var mye spennend å se! En regnskog i et megastort drivhus over fire etasjer, utstilling om global oppvarming og et planetarium for å få ting i perspektiv. Blandt oppfinnelsene i utstillingen likte jeg spesielt solkokeren, som kan gjøre det stort i solrike områder med dårlig infrastruktur.

Budskapet til utstillingen om global oppvarming var tydelig: vi må gjøre noe for å endre kursen, både av hensyn til å snu klimaendringene og med tanke på å skåne de sårbare økosystemene på kloden. Folk flest kan gjøre mye! Helt fra de små valgene til investering i større prosjekter med fornybar energi, samt det å legge press på politikere kan føre til store resulteter!