søndag 24. mai 2009

Miljøvennlig mote


Det er fullt mulig å være motebevisst og trendy uten å være til stor belastning for miljøet. Ida og jeg har ambisjoner om å sette i gang med et prosjekt for å sette fokus på nettopp det. Håper det kan bli til glede og inspirasjon for mange! Kommer tilbake med mer stoff etter hvert.

Et sitat jeg plukket opp forleden sa: "bruk, ikke kast!". Fin oppsummering. Klart vi må ha klær, og klart vi kan pynte oss! Forandring fryder, men det er kjempefint om det går an å kombinere, mikse og trikse litt så man ikke trenger å kjøpe nytt hele tiden. I tillegg er det bedre å gi bort gamle eller lite brukte klær til venner, familie, Fretex eller liknende enn å kaste dem.

Mote skal være gøy; ved å rote på loftet, låne, arve, kjøpe brukt eller økologisk, kan man sikre at ressurssene som går med til produksjon og transport av antrekkene blir minimal. Forskjellen er faktisk større enn man skulle tro. Det er mye å spare inn på, både når det gjelder bruk av vann, energi, råvarer og ikke minst utslipp av skadelige stoffer og klimagasser. Overforbruk er ikke bra, hverken for miljø eller lommebok!