tirsdag 22. desember 2009

Avatar: årets julefilm!

Jeg har nettopp sett den nye storfilmen "Avatar" på kino. Det er ikke annet å si: (an)befaler absolutt alle å se den!

Handlingen er lagt til en fremmed planet, som menneskene har flyktet til fordi Jorden er redusert til en ubeboelig, radioaktiv søppelhaug. Faremomentet er at det samme skal skje igjen på dennye planeten, uten hensyn til de innfødte. Man trekker raskt paralleller til raseringen av regnskogen, undertrykking av innfødte og kapitalistisk grådighet som drivkraft. Sentralt i handlingen står altså miljøvern og viktigheten av å ta vare på planeten vi bor på.

Avatar er en knallgod film som ettertrykkelig viser hvorfor det finnes noe som heter miljøvern. En god historie, fantastisk animasjon og gode skuespillere legger banen åpen for å få fram budskapet på en sterk måte. At den går i en helt ny 3D- teknologi gjør det hele enda mer spennende. Det er nok å følge med på, med intelligente vendinger og en brennaktuell handling.

Her er filmen som passer for så godt som hele aldersspekteret. Miljøinteresserte bør definitivt se den. For ikke- miljøinteresserte: dere bør i hvertfall se den! Her er det absolutt muligheter for å skifte kategori etterpå...