søndag 20. desember 2009

Julegavetips


Det er utrolig koselig å gi julegaver til jul. Å være miljøvennlig betyr ikke at man ikke skal gi gaver i det hele tatt! Man kan være kreativ, og finne på helt spesielle gaver som ikke er så klimabelastende. Da blir gavene straks mye mer personlige, og det blir ekstra artig å gi dem bort!

Tips kan være å gi penger til et veldedig formål. For eksempel kan man bli regnskogvokter eller gi engangsbeløp gjennom Regnskogfondet. Da sikrer man at pengene kommer fram til et av de mest klimaeffektive tiltakene vi har! For å ha noe fysisk å gi på julaften kan man gi gavebevis eller diplom fra organisasjonen det er snakk om. Det er artig med konkrete tall; for eksempel "Beløpet beskytter 200 kvadratkilometer regnskog i ett år".

Tips nummer to: gi hjemmelagde julegaver. Konfekt, syltetøy, kaker, rundstykker, smykker, dikt, scrapbook/ fotoalbum... Her er det bare fantasien som setter grenser!

Tips nummer tre: gi bort tjenester! Gavekort på snømåking, matlaging, vasking, barnepassing...

Til slutt er en anbefaling å arrangere noe sosialt og annerledes. For eksempel ishockey- turnering på et vann i marka, snørugbykamp eller måneskinnstur med nybakte boller og kakao etterpå. Det blir garantert hyggelig! Andre sosiale ting kan være å invitere til kinobesøk.