torsdag 7. januar 2010

Januarsalg med måte

Nå er det store januarsalget i full gang. Det kan være lett å la seg rive med av salg og lokketilbud, men det gjelder å tenke miljø også her. For eksempel bør man styre unna "Ta 3 betal for 2" når egentlig bare skal ha én. I stedet for å kjøpe masse plagg og varer til symbolske priser, er det bedre å benytte tilbudene til å gå for skikkelig kvalitet. Da kjøper man bare det som faktisk trengs, og det brukes mindre råmateriale, transportutslipp og energi totalt sett. I tillegg varer kvalitet lenger!


Når det gjelder mote, har jeg fått noen tips skrevet av venninnen min, Ida Engan:


1) Gå for basisplaggene. Januarsalget er det perfekte tidspunktet for å skaffe seg billige kvalitetsplagg en hver fashionista bør ha i garderoben sin. Nå som det er vinter og gradestokken kryper nedover mot avskrekkende dybder er vel det heteste tipset å investere i gode ytterplagg. Ta deg en tur innom de dyrere klesbutikkene på jakt etter en kåpe eller jakke i nøytrale farger som sort, grått, beige eller hvitnyanser. Velger du i tillegg et klassisk snitt så ar du en garderobevinner i mange år framover, som kan brukes til både hverdags og fest.

pastedGraphic.pdf

Foruten snitt og farge bør man også forvisse seg om at plagget faktisk er godt og varmt.


Et annet plagg enhver nordboer bør ha er ei skikkelig boblejakke. Man ser riktignok ut som michelinmannen, men med ei god dunjakke er man sikret mot den verste sprengkulda. Sportsforetninger og lignende butikker har ofte et godt utvalg av kvalitetsjakker til stive priser, men kjøper man ei dunjakke så har man den i lange tider. Med mindre den er knallrosa kanskje…