mandag 2. november 2009

Elegant klimaløsning på vei?

Den sjette skulpturen min er nå på plass!

Vi kommer til å balansere på en knivsegg i tiårne framover. Det gjelder å ikke vingle, men finne balansen og stå stødig og selvsikkert som en balettdanser i spranget. Vi må også adaptere elegansen: det er ikke rom for klønete håndtering av klimakrisen; den må løses på en grasiøst måte. Om det så er snakk om forskning, politikk, industri, økonomi eller koordineringsarbeid. I alle ledd må vi vise samarbeidsevne og perfeksjonisme på høyt nivå.

Skulpturen representerer også hvordan vi må ta steget fra den mørke situasjonen fossilt brenstoff har stilt oss i, og inn i en lysere framtid basert på fornybar energi.

Jeg ønsker også å få fram at jeg tror sollyset er den energiformen som er beste egnet som fornybar arvtager etter fossilt brennstoff. Det sier noe om potensialet at mengden solenergi som treffer Jordens overflate i løpet av 40 minutter er større enn all energien verdens befolkning trenger i løpet av et år. Hvis vi klarer å utnytte potensialet, har vi i praksis ubegrenset energi til rådighet!